De kracht van kunst

‘Alleen een kunstwerk is in staat om het alledaagse zo uit te vergroten, dat het echte leven met terugwerkende kracht betekenis krijgt’ – Merel Bem

9200000057137915 In Doorkijken – Kunst voor het dagelijks leven – laat Merel Bem zien  hoe bruikbaar en troostrijk kunst kan zijn in het leven van alledag. Kunst biedt de waarnemer behalve schoonheid, hoop en stof tot nadenken ook afleiding tijdens alledaagse gebeurtenissen. Kunst plaatst jeugdherinneringen in een ander daglicht en verleent gewone dingen een grotere betekenis. En het boek Doorkijken biedt de lezer heerlijk leesvoer over de bijzondere kracht van kunst.

Kunstjournalist- en historica Merel Bem is een toonaangevende fotografierecensenten in Nederland. Bem schrijft schrijft sinds 2000 over kunst, fotografie en kleding voor, o.a. de Volkskrant en diverse tijdschriften, in een geheel eigen en betrokken  stijl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s