Vincent van Gogh pop-up Experience

vincent-van-gogh

Vincent van Gogh: Zelfportret, 1889

Dat Van Gogh in Nuenen en Zundert zijn inspiratie opdeed is wel bekend bij het grote publiek. Maar weinig mensen weten dat Breda ook een belangrijke rol speelde in het leven van deze wereldberoemde schilder.

‘Vincent van Gogh besteedde eindeloos veel tijd aan ‘kijken’ en ‘echt zien’. Door stil te staan en de Brabantse natuur op te tekenen heeft hij écht leren kijken. Hierdoor kon hij zijn toekomstig werk beter maken. Hij zag hoe de wereld in elkaar zat. En dit alles door zichzelf deze ruimte te gunnen.

Station Breda; de poort van Brabant. Sta stil en stap in de wereld van Vincent van Gogh. In het najaar van 2016, vanaf de opening van het nieuwe station van Breda ontluikt zich een nieuwe pop-up experience. Breda pakt uit met als resultaat: maanden vol beleving en activiteiten in het hart van station Breda, gemaakt voor de Bredanaar en de Bredase toerist’ Bron

Tot tot eind december is het pop-up museum in Breda nog te bewonderen en te beleven. En in Den Haag is voor groepen en op afspraak ook tot het einde van dit jaar de pop-up tentoonstelling in het Jan van Goyenhuis op de Dunne Bierkade 16a te zien.

One thought on “Vincent van Gogh pop-up Experience

  1. Pingback: De familie van Gogh, in boeken en films – LiRiAn Art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s