Brieven uit Parijs van Konstantin Kacev

It takes two to write a letter as much as it takes two to make a quarrel.” Elizabeth Drew.
‘Letters from Paris,

Painting by Konstantin Kacv

Konstantin Kacev
De Russische kunstenaar Konstantin Kacev werd in 1967 geboren in Taschent. In 1983 verliet hij zijn geboortestad om te gaan studeren aan de universiteit voor Schone Kunsten, in Skopje (de hoofdstad van Macedonië, door sommige ook wel de meest unieke hoofdstad van Europa genoemd maar Skopje is ook de stad die de twijfelachtige eer heeft om een van de meest vervuilde steden van Europa genoemd te worden).

300fb66c7758b93c9f576f5104805c21

Letters from Paris, painting by Konstantin Kacev – Fotobron: Pinterest

Specialiteit; conservering en restauratie
Aan de universiteit voor Schone Kunsten leerde Konstantin Kacev alle ins en outs van de schilderkunst kennen en hij specialiseerde zich op het gebied van conservering en restauratie. Kacev stuurde in 1995 af en ging werken op het departement voor cultuur en instandhouding van de Republiek en als freelance conservator voor muurschilderingen. De verantwoordelijkheden in deze baan waren voor hem een ​​kans om zijn vaardigheden verder aan te scherpen en om zo een nog efficiëntere kunstenaar te worden.

Erkenning als artiest
Zijn harde werken werd in 1999 beloond toen hij zijn werk in heel Macedonië begon te vertonen. Kacev nam deel aan veel tentoonstellingen in Macedonië, als ook aan verschillende onafhankelijke tentoonstellingen in Parijs en New York. Voor langere tijd was Konstantin Kacev een onbekend kunstenaar maar aan het einde van de jaren ’90 begon zijn naam dan toch echt door te breken.

Trouw aan Skopje
In 2005 deed Konstantin mee verschillende onafhankelijke tentoonstellingen in Parijs en New York. Hij bleef echter in Skopje wonen en werken omdat hij zich diep verbonden weet met deze plek waar hij zijn talent ontdekte en waar hij zichzelf tot kunstenaar zag groeien.

Gesprek met grootvader, Konstantin Kacev – 2002

“It is very important that we feel an emotion, a real fluid. We must have a feeling that we are present here and now, and not just like some electronic cell, but like real human beings that are spiritually connected. Nature created us all with a purpose to leave better things behind, for those that will come after, until the time abandons us.” Konstantin Kocev

Veelzijdig kunstenaar
Konstantin Kacev maakt portretten, beeldhouwwerk, naakten en tekeningen en is met name bekend geworden dankzij zijn wonderlijke, levendige stillevens. Het lukt hem om een perfecte balans te vinden tussen kleur en geen kleur, en het leven in al zijn facetten beter weer te geven dan wie dan ook. Konstantin Kacev is een veelzijdig, visionair kunstenaar en een heuse kenner van de werkelijkheid en hij beschouwt deze presentaties dan ook als zijn ware roeping.

Gebruikte bronnen:
http://www.konstantinkacev.com/
http://viola.bz/letters-from-paris-by-konstantin-kacev/

https://www.artgalaxie.com/index.php/konstantin-kacev

NB Fotocredits: het intellectuele eigendom van de getoonde afbeeldingen die in deze post wordt weergegeven komt toe aan wie ze zijn toegewezen. Het enige doel van deze blogsite is om de kennis van schilders die ik bewonder te delen met anderen en om van te genieten bij het overdenken van hun werk. Fotobron via embedden op Pinterest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s