Techniasiumleerlingen verslaan maritieme experts in ontwerpwedstrijd

Offshore Experience krijgt nieuwe energie tijdens voorjaarsvakantie

Persbericht – Rotterdam, 20 februari 2018

De ‘Green E-ball’ van vier Technasiumleerlingen van Melanchthon Bergschenhoek is door de bezoekers van de Offshore Experience’ in het Maritiem Museum Rotterdam uitgeroepen tot het beste idee voor duurzame energie op zee in 2017. Hiermee verslaan de leerlingen onder andere studenten van TU Delft en technisch ingenieurs uit de maritieme industrie. 

offshore_experience-maritiem_museum_rotterdam-marco_de_swart_-27
OFFSHORE EXPERIENCE | Maritiem Museum |Beeld: Marco De Swart

Deze voorjaarsvakantie krijgt de hit-expo Offshore Experience ‘nieuwe energie’ met acht nieuwe innovatie ideeën voor de toekomst van energiewinning op zee. Een jaar lang kunnen bezoekers stemmen op hun favoriet van 2018.

Magnetische bal
Winnaars Ilse, Meike, Laura en Nikki brengen binnenkort een bezoek aan maritiem kennisinstituut MARIN waar een prototype van hun ontwerp getest wordt in een gesimuleerde zee. Het idee van de meiden (15/16 jaar) van Melanchthon Bergschenhoek is om op zee een grote bal te plaatsen met aan de binnenkant ringen van koperdraad. In de zogenaamde ‘Green E-ball’ zit een kleinere bal met magnetische strips die door golfbeweging heen en weer beweegt in de bal met koperdraad. Hierdoor ontstaat spanning en dus elektrische energie. De ballen komen te liggen rondom windmolenparken en boorplatformen, zodat de reeds bestaande elektriciteitskabels worden hergebruikt.

offshore_experience-maritiem_museum_rotterdam-marco_de_swart_-21
OFFSHORE EXPERIENCE | Maritiem Museum |Beeld: Marco De Swart

Maritiem Museum inspireert jongeren voor toekomst in techniek
Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen bezoekers in de Offshore Experience stemmen op acht nieuwe ideeën van basisschool- en technasia-leerlingen, studenten en maritieme experts. De ideeën komen onder andere voort uit techniekeducatieprojecten rondom het vak ‘Onderzoek en Ontwerpen’ die het Maritiem Museum organiseert in samenwerking met het maritieme bedrijfsleven, het onderwijs, JINC-Bliksemstages en Mad Science. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Verolme Trust. Daarnaast kunnen bezoekers de familietentoonstelling ‘Zeekastelen’ en ‘Expeditie Knappe Koppen’ met astronaut André Kuipers ontdekken of aan boord stappen van de historische schepen in de museumhaven. In de voorjaarsvakantie is het Maritiem Museum ook op maandag open.

maritiem-museum-rotterdam-offshore-experience-marco-de-swart-36
OFFSHORE EXPERIENCE | Maritiem Museum |Beeld: Marco De Swart

Offshore Experience, de zoektocht naar energie
In de ‘Offshore Experience’ gaan bezoekers op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Ze wanen zich door de 360 graden filmprojectie aan boord van een platform op zee. Ze ervaren zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. Wie lukt het bijvoorbeeld om als marshaller een helikopter naar het platform te begeleiden? Om bij drie meter hoge golven een container vanaf een schip aan boord van het platform te hijsen? Om de meest geschikte locatie voor een windmolen op zee te vinden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s