100% MAKE-UP

100% MAKE-UP VAZEN VAN ALESSANDRO MENDINI

Persbericht, Gemeentemuseum Den Haag

De Italiaanse ontwerper, auteur en architect Alessandro Mendini (1931) behoort tot de belangrijkste Italiaanse vormgevers van de afgelopen decennia. In 1992 ontwierp hij in samenwerking met het Italiaanse bedrijf Alessi een prototype vaas van wit porselein. Vervolgens zijn de vazen gedecoreerd door kunstenaars afkomstig uit de hele wereld. 
Het resultaat – 100% make-up – is heel bijzonder. Van 10 maart t/m 19 augustus kunt u ze allemaal bewonderen.

ttMendini_2018
Fot0bron: Gemeentemuseum Den Haag

Decoraties zijn onder andere aangebracht door bekende namen als de Amerikaanse architect Robert Venturi, de Franse vormgever Philippe Starck, de Japanse modeontwerper Yoshiki Hishinuma en beeldend kunstenaar Peter Struycken uit Nederland. Dankzij de culturele verscheidenheid van de honderd ontwerpers heeft het witte prototype van Mendini honderd verschillende betekenissen gekregen.

Het prototype vaas dat Mendini voor dit project ontwierp is met deksel 38,5 centimeter hoog. Van elke vaas zijn honderd exemplaren gemaakt, zodat er in totaal 10.000 genummerde exemplaren zijn geproduceerd. De Vrienden van het Gemeentemuseum hebben in 2005 de aankoop van de vazen en het prototype mogelijk gemaakt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s