Echt Rotterdams Erfgoed

Persbericht – Rotterdam februari 2018,

Logo_MuseumRotterdam
Museum Rotterdam is het meest Rotterdamse museum ter wereld. Een museum dat niet alleen geïnteresseerd is in alle mensen, gemeenschappen en organisaties in de stad, maar ze ook actief volgt en continu met ze in contact is. Museum Rotterdam vindt het belangrijk niet alleen zijn rijke historische collectie te tonen, maar ook het hedendaagse Rotterdam te presenteren. Om deze reden vertelt het museum, naast de verhalen van toen, ook de verhalen van ‘nu’ aan de hand van objecten en portretten van ‘echte’ Rotterdammers. Deze (actieve) hedendaagse collectie noemen we: Echt Rotterdams Erfgoed.

Museum Rotterdam verzamelt en presenteert met bewoners het hedendaagse Rotterdam. Hierbij richt men zich op Rotterdamse objecten, verhalen en mensen die een belangrijke rol spelen bij ontwikkelingen in de stad. Onder de noemer ‘Echt Rotterdams Erfgoed’ worden ze opgenomen als actieve collectie en krijgen ze een speciaal  nummer. De ontwikkelingen van deze persoon, gemeenschap of object worden door het museum op de voet gevolgd.

“Hoe Echt Rotterdams Erfgoed de betrokkenheid van Rotterdammers met hun stad vergroot, dan word ik daar zeer blij van. Dan doe je er als stadsmuseum toe”. Paul van de Laar, directeur Museum Rotterdam 

Echt Rotterdams Erfgoed ontrafelt samen met bewoners het DNA van de stad. Samen bepalen ze wat nu belangrijk is in Rotterdam. Dit museale pionierswerk valt op, in binnen- en buitenland. En nog leuker, het wordt ondersteund en beloond. Met veel trots presenteert Museum Rotterdam dan ook een samenwerking met het BankGiro Loterij Fonds en met Stichting Volkskracht.
Logo_StichtingBevorderingVanVolkskrachtBeiden zien ze het belang in van het werk van het museum voor de stad. Door hun bijdragen kan Echt Rotterdams Erfgoed verder worden verstevigd en uitgebouwd als belangrijke pijler van het museum en de stad.

Benieuwd naar het Echt Rotterdams Erfgoed binnen de stad?
De actieve collectie van Museum Rotterdam is overal. Van Rotterdam Noord tot ver in Zuid. Overal kom je personen, bedrijven en objecten tegen die een keurmerk hebben ontvangen. Van Amina Hussen (Echt Rotterdams erfgoed 0011) die zich, onder de naam Krachtvrouwen Oude Westen krachtvrouwen richt op vrouwen in de wijk die een steuntje in de rug kunnen gebruiken tot Dr. Mau die onder de noemer ‘De Sambalman’ (Echt Rotterdams erfgoed 0004) zelfgemaakte sambal verkoopt.IMG_1775

Lees hier meer over de actieve collectie van Museum Rotterdam.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s