Paleis Noordeinde en Koninklijke Stallen weer open voor publiek

Persbericht RVD, nr. 89

Deze zomer zijn Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement voor de derde keer een aantal dagen te bezichtigen voor publiek. Paleis Noordeinde opent vier zaterdagen haar deuren: op 28 juli en de drie zaterdagen daarna. Het staldepartement is negen middagen te bezichtigen: op 1 augustus en in de drie weken daarna van woensdag tot en met vrijdag.

Paleis Noordeinde is één van de drie paleizen die door de Staat ter beschikking zijn gesteld aan het Staatshoofd en fungeert als werkpaleis voor de Koning. Dagelijks is dit de werkomgeving voor de medewerkers van de Dienst Koninklijk Huis en worden er gasten uit binnen- en buitenland ontvangen. Het aangrenzende staldepartement, dat deel uitmaakt van het paleiscomplex, coördineert en verzorgt de vervoersbewegingen van de leden van het Koninklijk Huis en herbergt naast de traditionele paarden en koetsen ook het wagenpark van de Dienst Koninklijk Huis.

Voor de openstelling van het Koninklijk Staldepartement is meer tijd uitgetrokken dan voor Paleis Noordeinde. Bij Paleis Noordeinde moet meer rekening worden gehouden met het dagelijkse intensieve gebruik als kantoor en als ontvangstruimte en met de kwetsbaarheid van het monumentale gebouw. Door openstelling gedurende vier zaterdagen in de zomer heeft het publiek ondanks deze beperkingen toch de kans om kennis te nemen van enkele bijzondere (kunst-) historische ruimtes in het paleis, dat behoort tot ons nationaal erfgoed.

Toegang
Bezoekers krijgen toegang tot Paleis Noordeinde of de Koninklijke Stallen met een toegangsbewijs. Dit toegangsbewijs is voor zes euro te koop via de website https://tickets.paleis-noordeinde.nl, die in de loop van donderdag 28 juni 2018 operationeel is. Voor Paleis Noordeinde kunnen per boeking maximaal vier op naam gestelde kaarten besteld worden, voor de stallen geldt dat er maximaal twaalf kaarten per boeking kunnen worden besteld. Kinderen tot 5 jaar wordt gratis toegang verleend. Zij dienen eveneens in het bezit te zijn van een op naam gestelde toegangskaart. Deze kaarten tellen echter niet mee in het maximale aantal te bestellen toegangskaarten.

Omdat bestellingen en foutieve gegevens na beëindiging van het bestelproces niet meer kunnen worden aangepast, is het raadzaam voorafgaande aan de boeking alle benodigde gegevens bij de hand te hebben: geboortedatum en voor- en achternamen, zoals vermeld op het geldig legitimatiebewijs. Voor mensen die geen kaart kunnen verkrijgen of verhinderd zijn de opengestelde locaties te bezoeken, is het goed te weten dat het paleiscomplex ook virtueel te ‘bezoeken’ is via Google Street View.

Meer informatie
Nadere informatie over de zomeropenstelling en de bovengenoemde website voor de kaartverkoop wordt in de tweede helft van juni bekend gemaakt.

Stal01_KoninklijkeStallen_PaleisHetLoo

 Vooraanzicht van ‘Stal 01’ van de Koninklijke Stallen van Paleis het Loo, Apeldoorn, NL | Fotocredit: Kleinleugenmors

2 thoughts on “Paleis Noordeinde en Koninklijke Stallen weer open voor publiek

  1. Even zuur doen: spijtig dat men 6 Euro entreegeld vraagt. Alsof Zijne Majesteit de Koning dat geld nog nodig zou hebben om in Zijne levensonderhoud te kunnen voorzien. Voor al de mensen die een ticket weten te bemachtigen: geniet van al het moois dat te zien is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s