The Gentle Woman

Mugmetdegoudentand presenteert
The Gentle Woman
Een co-productie met Frascati Producties

AMSTERDAM, 14 juni 2018 – Mugmetdegoudentand (een eigenzinnig Amsterdams theatergezelschap dat al meer dan dertig jaar succesvol theater en af en toe televisie maakt) komt met een nieuwe, beeldende, muzikale trip door een schemerachtige wereld tussen technologie en mens. De voorstelling The Gentle Woman gaat op 11 augustus in première tijdens Festival Boulevard in ’s-Hertogenbosch. De cast bestaat uit Lineke Rijxman en Rosa van Leeuwen en de regie is in handen van Davy Pieters.

“Wat is echt leven?” 
“Tastbaar.”
“Is liefde tastbaar? Angst, en verdriet? Bestaan liefde angst en verdriet dan niet?”

Digital life
We leven in een digitaal tijdperk en worden steeds afhankelijker van ons online bestaan. Google schreef: ‘we want Google to be the third of your brain’. In The Gentle Woman deelt een vrouw haar grootste intimiteiten online en raakt steeds meer vervlochten met haar digitale leven. Ze besluit zichzelf online te verwijderen, een digital suicide. Bij het uitwissen van haar leven wordt ze geconfronteerd met vragen over wie ze is en wat menselijkheid betekent.

Lineke Rijxman en Davy Pieters over The Gentle Woman:
“Internet slokt ons op. We worden eenzamer als het in de plaats komt van het echte leven. Maar hoe definiëren we het echte leven? Het wordt steeds moeilijker om nog te weten wat waar is en wat niet, wat werkelijk is en wat niet. Gaat internet menselijkheid herformuleren?  Of is er iets uniek menselijks wat ons altijd positief zal onderscheiden van een algoritme?

3608-be85cd1a2c2ba83d0381219dbe209003.jpg

We zijn allemaal verantwoordelijk voor deze kwetsbare nieuwe wereld. Het theater heeft daarin haar rol te vervullen, juist omdat het een live ervaring is in een wereld die steeds digitaler wordt. We willen met The Gentle Woman het publiek uitdagen om mee te denken over wat menselijkheid is en wat het voor ons gaat betekenen in de nabije toekomst. Kunnen we ons een wereld voorstellen waarin het gezelschap van andere mensen niet meer belangrijk is?”

Wat vooraf ging
In 2017 werkten Lineke Rijxman en Davy Pieters i.s.m. schrijver Jibbe Willems drie weken aan het project The Gentle Woman. Het voorlopige resultaat van dat onderzoek was tijdens een paar kleine presentaties te zien in Frascati in Amsterdam. Nog geen uitgewerkte voorstelling, maar een spannend work-in-progress.

Nu is de voorstelling daar en gaat in première op 11 augustus tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Op dinsdag 25 september is de ‘Amsterdamse’ première in Frascati.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s