Herdenken in verbondenheid

Dodenherdenking 4 mei 2022 – 77 jaar vrijheid. Het thema dit jaar is Vrijheid in verbondenheid. In Nederland herdenken we op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1961 herdenken we ook de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog. We herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten.

Herdenkingenoverzicht
Dit jaar kan de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam gelukkig weer doorgaan met publiek, en ook de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei is weer openbaar toegankelijk. Kijk op deze kaart waar er herdenkingen gehouden worden.

Tip van de ANWB
‘Wil je ook herdenken? Parkeer dan tijdig op een parkeerplaats. Let op, je mag hier niet de vluchtstrook voor gebruiken.’

Leestip voor volwassenen ‘We moeten het gewoon weer eens over de liefde hebben’
Een dubbelgesprek tussen Frits Spits (Ritmeester) en Karin Amatmoekrim over de invloed van de Tweede Wereldoorlog op henzelf en op hun families. De een is kind van Nederlands-Joodse ouders, de ander begon haar leven in Paramaribo, als dochter van een Javaanse moeder en een Chinees-Creools-Indiaanse taekwondo-specialist.

Leestips voor kinderen
Klik hier voor boeken over de Tweede Wereldoorlog voor kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s