Lirian Leest

Vanaf vandaag staan de boekrecensies met een vleugje Lirian ook op Lirian Art. Want zeg nu zelf, schrijven en lezen is in tijden van online verkeer een heuse kunst te noemen.

Tip
Onze eerdere boekrecensies vind je op Lirian.nl

Het is met boeken net als met sportkleding, een in de kast, een in de tas, en een in de hand :)

Lirian is al even op reis. De reis begon voor de zussen na het zien van de film Wild, we lazen het gelijknamige boek, en kwamen in beweging.

Wat ons nog steeds in beweging brengt zijn boeken, kunst, muziek, cultuur en reizen. Zus An, van Lirian, is ook graag letterlijk in beweging.

Je kunt mijn verhalen volgen via Lirian Loopt. Zodra ik mijn doel, 5 km hardlopen zonder blessures, bereikt heb worden mijn verhalen (aangevuld met extra informatie over hardlopen met botontkalking) gebundeld in een boekuitgave.

Het eerste boekenbericht op deze pagina, voor de boekenchallenge van Lirian Leest – 50 boeken in 1 jaar, elk jaar – boek nummer 6, is bestemd voor Het Vrouwenhart, werkboek. Je hart gezond houden, zo doe je dat, geschreven door Dr. Janneke Wittekoek.

Boekomslag Het vrouwenhart, werkboek. Je hart gezond houden, zo doe je dat, Dr. Janneke Wittekoek.
💙

Een boek over gezondheid met de nadruk op preventie en leefstijl. Met gezondheid is het veelal geluk of pech hebben maar gelukkig zijn sommige aandoeningen wel te voorkomen of beter te doorstaan wanneer je in een goede conditie verkeert. Je conditie verbeteren bereik je door meer te bewegen, door je getallen te kennen en door je stressniveau te verlagen.

“Stress is een boosdoener van vele gezondheidsproblemen.” & “Lachen is gezond.” Aldus Freek de Jonge, die dan ook pleit voor les in ‘levenskunst’ op de basisschool om kinderen te leren hoe je het best voor jezelf kan zorgen.

Stress bestrijd je behalve met het aanpakken van de bron, het beste met beweging. Iets wat ook sterk naar voren komt in het boek Het vrouwenhart.

Omdat het een werkboek betreft licht ik de leukste beweegtip (voor mij dan in ieder geval :)) er ook even uit. Het is een museum tip:
Wandelend in een museum zet je al snel 10.000 stappen per dag en je hebt nog genoten ook. Het Rijksmuseum alleen al is goed voor 50.000 stappen.

Voor de balans ook een rust-tip uit het boek; “Pas op met social media en apps, daardoor krijg je het idee dat je dingen moet doen: je moet iemand beantwoorden. Al die prikkels zijn helemaal niet goed voor je.

Dit boek is niet bedoeld om in een keer uit te lezen maar om actief mee aan de gang te gaan. Leg het in het zicht en haal er elke keer iets anders uit om aan te pakken.

Beweegtip
Doe als de grote denkers voor ons, ga nu meteen naar buiten om lekker een stuk te gaan wandelen. Lezen en wandelen, het is allebei zo goed voor je gezondheid en, voor het opdoen van nieuwe ideeën.

Leestip
Lezen is leuk maar lezen kan ook lastig zijn. Daarom hier: Bron, 7 tips om meer te gaan lezen.

Boekennieuws
De vijf beste boeken volgens Quotenet voor bij het haardvuur. Bron

Boekenquote
Books open your mind, broaden your mind, and strengthen you as nothing else can’. William Feather

Boekenclub
Volg de Facebookgroep van Lirian Leest en kom in contact met andere lezers.