Alle berichten

Dora en de Minotaurus

Het boek Dora en de Minotaurus geeft een beschrijving van het leven van de fotografe Dora Maar – Henriette Theodora Markovitch (1907-1997) – een succesvolle surrealistische fotografe en een flamboyant figuur uit de Parijse avant-garde die tussen 1935 en 1944. Boek 22 – Lirian Leest

De Zomer van Jeanne

Tijdens ‘De Zomer van Jeanne’ is naast de expositie in Zutphen op verschillende plekken in het land tentoonstellingen te bezichtigen van en over Oosting.
Jeanne Oosting. Deze kunstenares, Fries van geboorte, woonde en werkte afwisselend in Friesland, Gelderland, Parijs en Amsterdam. Als kind woonde ze jarenlang op De Cloese bij Lochem, op latere leeftijd afwisselend in Almen en Amsterdam. Vanuit Almen bezocht ze geregeld de stad Zutphen en Museum Henriette Polak. Bij de oprichting van laatstgenoemd museum in de jaren zeventig was ze nauw betrokken en haar werk is ruim vertegenwoordigd in hun collectie.

Wormmaan

Deze zin! Die raakt, voor alle kinderen waar dan ook ter wereld, en voor het kind dat je ooit was en soms nog steeds bent:

‘Het is gemakkelijk om kinderen te vernederen, ze komen zonder bolster.’ Uit Wormmaan, Mariken Heitman

MUSEUM IN BLOEI

Nog tot en met 29 mei 2022 sieren verse boeketten en andere vormen van bloemsierkunst de zalen en gangen van het Frans Hals Museum.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

De zussen Ri (rechts) & An (links), van LiRiAn
Over ons

Hoi, ik ben An, An van LiRiAn, voorheen samen met zus Ri blogger op lirian.nl maar vanuit praktisch oogpunt komen kunst-, leefstijl en boekenberichten nu hier bij elkaar op lirianart.

Alle blogs gaan over onze voorliefde voor kunst (schilderkunst, muziek, boeken), reizen, en het delen van mijn (An) ervaringen en belevingen met het opbouwen van hardlopen.

En dat laatste voornamelijk als visueel verhalen verteller op twitter en instagram.

Meld je aan voor mijn blogs

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.